Hidraulični cilindri

        Hidraulični cilindar neizostavni je dio u hidrauličkom pogonu. Po svojoj funkciji ne razlikuju se mnogo od pneumatskih cilindara. Radi visokotlačnih sila moraju biti čvršće konstrukcije, zbog čega je povećan problem obrađivanja brtvljenjem. Učestao je problem i curenje ulja koje se kao radni medij koristi u cilindrima, a koji često prodire kroz brtve, te je potrebno osigurati odvod tog ulja bez oštećenja radne površine cilindra. Da bi se osiguralo nesmetano otjecanje ulja hidraulički cilindri imaju dva otvora (po jedan na prednjoj i stražnjoj strani) koji služe i za odzračivanje radne unutrašnjosti.
Glavni sastavni dijelovi hidrauličnog cilindra čine plašt, klip, klipnjača, poklopci (prednji – kroz koji prolazi klipnjača i stražnji) i priključci za ulje.
Hidraulički cilindri najčešće se koriste kod alatnih strojeva, u uređajima za transport, pokretnim strojevima, zrakoplovima, brodovima, itd.hidraulični cilindri

Naša tehnička služba je osposobljena vršiti KV usluge tokarske obrade metala (željezo, bakar, aluminij, itd) metalnih legura (čelik, bronca) i PVC-a. Posebice kvalitetnu i atestiranu uslugu pružamo pri obradi hidrauličnih priključaka i komponenti poput cilindara, kompenzatora i svih cijevnih nastavaka.

cilindri i brtve